About

Marijn Pater

Fotograaf

Ons proces

Licht is cruciaal om een goede foto te maken. Kennis hoe licht werkt is belangrijk. Hoe vallen de schaduwen, is het licht zacht of juist hard. Licht maakt de sfeer van de foto. Daarnaast is aandacht voor het persoon net zo belangrijk. Jezelf weergeven zoals je bent of juist je er heel anders uit laten zien. Samen gaan wij kijken wat voor foto jij wilt, jij bent hierin net zo belangrijk. Ik ben strevend naar perfectie en zoekend naar de details. Je moet je natuurlijk comfortabel voelen, daarom beginnen we rustig in een relaxte sfeer en nemen we samen ruim de tijd zodat jij en ik tevreden zijn met de foto.

Van camera op de plank, naar camera in de hand.

Het is allemaal gestart tijdens een familie vakantie in Londen, Engeland. Ik ben hoog sensitief en alle prikkels om me heen komen dan veel erger en sterker binnen dan wat iemand normaal zou beleven. Overprikkeld in Londen wist ik niet meer hoe ik ermee moest omgaan. Mijn moeder gaf mij een camera en vertelde me: “let niet meer op het geheel maar zoek de details, maak er dan een foto van.” Dit gaf mij een afleiding, een focuspunt. Op dat punt werden mijn ogen de camera en de camera mijn ogen.

Strevend naar verbetering

Dat was in 2015, in de tussentijd is er heel veel veranderd. Ik ben meer gaan lezen en oefenen, zo blijf ik streven naar verbetering. Vandaag de dag blijf ik doorleren om beter te worden. In 2020 heb ik mijn Foto studio geopend op de Zeumerseweg 5, Voorthuizen, waar ik portretten maak en veel  oefen met mijn professionele apparatuur. Ik ben er trots op om daar foto’s te maken. Wil jij ook een foto, neem dan contact met me op. Ik heb er nu al zin in om jou een prachtige foto te leveren. Een portret van jezelf of van je huisdier of toch liever een foto op locatie. Het kan allemaal, je hoeft het alleen maar te vragen.

Fotografie in mijn vrije tijd

Als ik niet voor mensen bezig ben vind ik het heerlijk om de bossen in te trekken. Ik maak naast foto’s van mensen ook regelmatig foto’s van wild en de prachtige natuur dat wij hier in Nederland hebben. Het bos brengt een serene sfeer met zich mee waardoor ik heerlijk tot rust kan komen. Dus, geniet net als ik van de natuur en neem gerust een kijkje in mijn portfolio. Vind je een foto prachtig en wil je hem hebben, stuur een berichtje, dan bespreken we de opties. Zou het niet prachtig zijn om bijvoorbeeld de Nederlandse natuur groot op de muur te hebben in je woonkamer.

Marijn Pater

Fotograaf